fbpx

Τα οφέλη της online εκπαίδευσης για τους μαθητές

 

Το διαδίκτυο και τα σύγχρονα επιτεύγματα της τεχνολογίας έχουν κάνει τον κόσμο τόσο μικρό, που με ένα κλικ μπορείς να φέρεις στην οθόνη σου τα πάντα- πλέον και το σχολείο! Με την πάροδο των ετών, οι τεχνολογικές εξελίξεις έφεραν τη διαδικτυακή μάθηση πιο κοντά στους μαθητές και έκαναν τους γονείς σε όλον τον κόσμο να συνειδητοποιήσουν ότι είναι μια μορφή εκπαίδευσης με πολλά πλεονεκτήματα. Στο σενάριο παρατεταμένης καραντίνας που ζούμε αυτές τις μέρες λόγω της COVID-19, κανείς δεν είχε προβλέψει ότι η διαδικτυακή μάθηση θα μπορούσε να διαδραματίσει τόσο σημαντικό ρόλο στην ψηφιακή μετάδοση γνώσεων στους μαθητές, ιδιαίτερα όταν δεν είναι βέβαιο πότε θα ανοίξουν ξανά οριστικά τα σχολεία. Στις τρέχουσες συνθήκες της πανδημίας, τα εκπαιδευτικά συστήματα σε όλον τον κόσμο βρίσκονται σε αχαρτογράφητα νερά. Αν και είναι αναμφισβήτητο ότι οι μαθητές στην τάξη έχουν πραγματική αλληλεπίδραση με τους δασκάλους και τους φίλους σας, γεγονός αναντικατάστατο, παρ’ όλα αυτά η διαδικτυακή μάθηση έχει επίσης τα πλεονεκτήματά της. Ας δούμε ορισμένα από αυτά:  1. Η online εκπαίδευση είναι βολική

Αυτό είναι το πιο σημαντικό όφελος της διαδικτυακής μάθησης. Η μαθησιακή διαδικασία μπορεί να γίνουν στο σπίτι με τη βοήθεια συσκευών όπως tablet ή φορητών υπολογιστών. Με τη βοήθεια της online μάθησης, οι μαθητές εξοικονομούν χρόνο και μπορούν επίσης να επικεντρωθούν και σε άλλες παραγωγικές δραστηριότητες. Οι μετακινήσεις από και προς το σχολείο και το φροντιστήριο περιορίζονται. Έτσι, οι μαθητές μπορούν να μελετούν και να βελτιώνουν τις δεξιότητές τους στο σπίτι, ανάλογα με τις ανάγκες τους. Ανάλογα με το είδος της online εκπαίδευσης που επιλέγεται, οι μαθητές μπορούν να επιβραδύνουν τη διαδικασία όποια στιγμή χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να απορροφήσουν τις νέες ιδέες που διδάσκονται ή να αφιερώσουν επιπλέον χρόνο για εξάσκηση εάν αισθάνονται ότι το χρειάζονται. Για παράδειγμα, στην πλατφόρμα του ήδη- έτερον, οι μαθητές μπορούν να δουν ξανά και ξανά, και πάσα στιγμή, τα βίντεο με την ύλη και να επαναλάβουν όσες φορές θέλουν τις ασκήσεις για να εξασκηθούν!

 

  1. Η online εκπαίδευση προσφέρει ευελιξία

Κατά τη διάρκεια των σχολικών ωρών, τα χρονοδιαγράμματα είναι σταθερά και οι μαθητές πρέπει προσαρμόζουν όλο το υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας βάσει του σχολικού προγράμματος. Η online μάθηση μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εξοικονόμηση χρόνου για τους μαθητές, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να καταπιαστούν με επιπλέον δραστηριότητες που τυχόν επιθυμούν. Στο ήδη- έτερον για παράδειγμα, όπου όλη η ύλη είναι διαθέσιμη online ανά πάσα στιγμή, η πρόσβαση σε υλικό μελέτης και η εκμάθηση νέων πραγμάτων γίνεται πολύ βολική. Έτσι, οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν τη μέρα και ώρα που θα μελετήσουν. Οι αποστάσεις εκμηδενίζονται, και η μάθηση απεμπλέκεται από την υποχρέωση παρουσίας σε μια τάξη. Επιπλέον, οι γονείς μπορούν να βοηθούν τα παιδιά τους στη διαδικτυακή μάθηση, έτσι ώστε να υπάρχουν καλύτερα μαθησιακά αποτελέσματα. Ακόμα, πολλοί συχνά χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να κατανοήσουν μια καινούρια ιδέα ή έννοια. Αυτό το είδος μάθησης μπορεί να βοηθήσει τους μαθητές προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να μάθουν με το δικό τους ρυθμό.

 

  1. Η online εκπαίδευση είναι οικονομική

Η online εκπαίδευση είναι ιδιαίτερα προσιτή (δείτε τα εκπαιδευτικά πακέτα του ήδη-έτερον εδώ και θα καταλάβετε!). Απαιτείται μόνο μια σύνδεση στο διαδίκτυο και συσκευές που οι περισσότεροι από εμάς ήδη διαθέτουμε, όπως φορητοί υπολογιστές, tablet ή κινητά. Τα έξοδα μετακίνησης από και προς τα φροντιστήρια, αλλά και τα έξοδα των ίδιων των φροντιστηρίων, μπορούν να αντικατασταθούν από το αισθητά μικρότερο κόστος μιας ποιοτικής online πλατφόρμας. Επομένως, μετά το σχολείο, οι μαθητές μπορούν να παρακολουθήσουν ένα διαδικτυακό πρόγραμμα μάθησης για να βελτιώσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους καθώς επίσης να εξασκηθούν με επιπλέον ασκήσεις και τεστ!

 

  1. Η online εκπαίδευση έχει πλάκα

Σήμερα οι μαθητές ενδιαφέρονται περισσότερο να μάθουν μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες. Είναι σε θέση να μάθουν πιο αποτελεσματικά με online μαθήματα που έχουν πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, όπως βίντεο, εικόνες, ντοκιμαντέρ κ.λπ. Λόγω της προηγμένης τεχνολογίας, όλοι γνωρίζουμε τον ψηφιακό κόσμο και τις εφαρμογές του. Για παράδειγμα, έχετε δει τα βίντεο του ήδη- έτερον στο YouTube; Ρίξτε μια ματιά εδώ και θα καταλάβετε γιατί τα παιδιά λατρεύουν να μαθαίνουν μαζί μας!

 

  1. Η online εκπαίδευση προσφέρει προσωποποιημένη καθοδήγηση

Μερικές φορές οι συνθήκες που επικρατούν στην τάξη δεν επιτρέπουν στους εκπαιδευτικούς να δώσουν εξίσου προσοχή σε όλους τους μαθητές. Όμως, με τη βοήθεια της διαδικτυακής μάθησης, φαίνεται ότι αντιμετωπίζεται αυτή η ανησυχία. Οι γονείς είναι η κύρια πηγή προσωπικής καθοδήγησης για τα παιδιά τους στο σπίτι. Είναι σημαντικό οι γονείς να δίνουν προσωπική προσοχή στην απόδοσή τους κατά τη διάρκεια της μαθησιακής διαδικασίας. Το ήδη- έτερον παρέχει live στατιστικά και βαθμολογίες ώστε οι γονείς να ενημερώνονται για την πρόοδο, το πρόγραμμά και την πορεία του παιδιού τους στη διάρκεια του σχολικού έτους. Επιπλέον, οι καθηγητές και οι υπόλοιποι επιστημονικοί συνεργάτες του ήδη-έτερον παρέχουν υποστήριξη και απαντούν στις ερωτήσεις των μαθητών σε πραγματικό χρόνο, με το πάτημα ενός κουμπιού!

 

Εάν καταφέραμε να σας πείσουμε για τα οφέλη της online εκπαίδευσης, μπείτε σήμερα στον κόσμο του ήδη- έτερον για μια Δωρεάν Δοκιμή!

Δημιουργήσαμε μια ψηφιακή πλατφόρμα εκπαίδευσης για να επαναπροσδιορίσουμε τον τρόπο που κατακτάται η γνώση. Ένα ψηφιακό σχολείο για κάθε μαθητή. Βάζουμε τα θεμέλια για τη διεκδίκηση της επιτυχίας!